Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære slovenske navne

Der bor godt 2 millioner indbyggere i Slovenien, som har en turbulent historie bag sig. Siden omkring år 600 har landet været beboet af slovenere, men senere kom det til at høre under Østrig. I 1918 dannede Slovenien sammen med Kroatien og Serbien et fælles kongerige, men allerede 23 år senere blev det kongerige splittet op mellem 5 andre europæiske lande; Tyskland, Italien, Ungarn, Albanien og Bulgarien. Fra 1945-1947 blev landet i midlertidig atter en del af Jugoslavien. Denne turbulente historik har selvsagt haft en vis indflydelse på de slovenske navne, der har fået inspiration fra mange forskellige lande.

Der kan findes flere former af det samme slovenske navn, hvilket skyldes, at man i Slovenien bøjer alle substantiver, herunder egenavne. Dertil kommer, at flere slovenske navne i forvejen har flere varianter, så sammen med grammatiske indflydelse kan det være lidt af en opgave, hvis man skal finde frem til en bestemt person i Slovenien.

Som eksempel kan nævnes navnet John, der på slovensk hedder Janez. Hvis navnet anvendes som subjekt, hedder det Janez. Anvendes det som genitivform, ændres navnet til Janeze. Når navnet anvendes som et indirekte objekt, bliver det til Janezu, mens det som direkte objekt er Janezom. Dertil kommer, at navnet John har flere forskellige varianter på slovensk, f.eks. Igor, Ivan, Joanes, Johan, Johann og Johanes.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å