Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære spanske navne

Den spanske kultur strækker sig over hele to kontinenter, og da størstedelen af det spansktalende folk er katolikker, bliver børnene ofte opkaldt efter figurer fra den katolske tro. Som eksempel kan nævnes navnene Maria efter Jomfru Maria og Jose der svarer til Joseph. Derudover ses en tydelig sammenhæng mellem de spanske navne og hele den passion, der ligger i den spanske kultur med f.eks. dens musik og dans.

De fleste babyer får fire navne; Et fornavn, et mellemnavn, faderens efternavn og til sidst moderens pigenavn. Derudover er det ikke ualmindeligt, at man bruger kælenavne under opvæksten, som en hyggelig måde at vise det særlige bånd, der er mellem barnet og dets forældre samt barnet og dets venner. Som eksempler på kælenavne kan nævnes Pepe, der ofte anvendes som kælenavn for navnet Jose. Maribel bruges til gengæld som kælenavn for navnet Maria Isabel, og er en sammentrækning af de to navne.

Blandt de mest populære spanske navne finder man bl.a. Alejandro, som er den spanske form af Alexander. Navnet er bl.a. blevet gjort populær pga. figurer i diverse sæbeoperaer foruden Lady Gagas mega hit. Af andre populære drengenavne kan nævnes Sebastián og Nicolás. For pigernes vedkommende er bl.a. navne som Sofia og Isabella meget populære.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å