Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære svenske navne

Hvis man kigger tilbage i historien, er der ikke noget at sige til, at vi har mange ting til fælles med vores svenske naboer, og det kommer også til udtryk, når man ser på de danske og svenske navne. De svenske navne Emma og Lucas har f.eks. ligget på såvel den danske og svenske top 10 over de mest populære navne i de seneste mange år, men også andre svenske navne som f.eks. Oliver, William, Ida og Maja hitter i begge lande.

Det er karakteristisk for de svenske pigenavne, at navnene ofte ender på –a . Her kan f.eks. nævnes navne som Emma, Ida og Maja. Fælles for de svenske pige- og drengenavne er, at navnene ofte er temmelig korte. Eksempler på korte, svenske navne er Alma, Ella, Emil og Hugo.

Præcist som det er tilfældet i Danmark, findes der i Sverige en navnelov, og den gælder for alle svenske statsborgere, uanset hvilket land de bor i. Den siger bl.a., at barnet automatisk får det samme efternavn som sine forældre, hvis de er gift og bærer samme navn. Hvis forældrene derimod har forskellige efternavne, men til gengæld har andre børn sammen, får det nyfødte barn automatisk samme efternavn som den yngste af sine søskende, med mindre forældrene anmelder et andet navn. I alle andre tilfælde får barnet det efternavn, som dets forældre anmelder til ”Skatteverket”, og hvis de ikke anmelder et navn, inden barnet fylder 3 måneder, får det automatisk moderens efternavn.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å