Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære thailandske navne

Theravada buddhismen er den mest populære religion i Thailand, og ifølge Theravada buddhistiske traditioner bliver de thailandske babyer navngivet ved en ceremoni. Navnet vælges af en munk og er baseret på facts som fødselsdato, fødselsår og stjernetegn. I nogle tilfælde er navnets forbogstav det samme som forbogstavet på den ugedag, barnet blev født.

Valget af navn er generelt meget vigtigt i den thailandske kultur. Målet er at vælge et ærefuldt navn, der beskriver barnets karaktertræk og ønskede egenskaber. Det ses som en måde at give barnet et godt fundament for dets videre liv.

Som nævnt beskriver de thailandske navne ofte ønskede egenskaber. For drenges vedkommende kan det være egenskaber som styrke og tapperhed, mens pigenavne f.eks. kan beskrive dufte eller kvaliteter som dét at være mild. Af eksempler kan nævnes drengenavnet Watcharaphon, der betyder styrke, og pigenavnet Maliwan der betyder jasmin.

Thailandske navne har også ofte referencer til naturen; det vil sige navne, der f.eks. betyder sol, måne eller måske endda en bestemt blomst. Også ordspil indgår i de thailandske navngivningstraditioner. F.eks. er det ikke unormalt, at man vælger et navn til sit barn, hvor forbogstavet er det samme som i forældrenes navne eller barnets søskendes navne. Tilsvarende kan man vælge et navn, der rimer på et af familiemedlemmernes navne.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å