Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære tyske navne

De navne som nutidens tyske forældre vælger til deres børn, er ikke så traditionelt tyske, når det kommer til stykket. Hvor man vil betegne navne som f.eks. Helmut, Jürgen, Klaus, Heidi, Sabine og Edith som klassiske tyske fornavne, er det nemlig helt andre navne, der præger listerne over nutidens mest brugte tyske navne. Her finder man navnene Mia, Emma og Hanna i toppen for pigernes vedkommende, mens navne som Ben, Leon og Lucas indtager toppen hos drengene. Både Emma og Lucas er også at finde på den danske navne top 10, hvilket afspejler den stigende internationalisering.

Det skal også nævnes, at Tyskland var et magtcentrum i Middelalderens Europa, hvilket har været medvirkende til, at navne fra den germanske kultur blev eksporteret til lande som f.eks. Østrig, Spanien og Storbritannien.

I Tyskland finder man ligeledes et rigtig godt eksempel på, hvordan et ellers populært navn, hurtigt kan dale i popularitet, hvis det pludseligt associeres med det forkerte. Navnet Adolf, der i øvrigt betyder "ædel ulv", var således et særdeles populært tysk navn, lige indtil Adolf Hitler startede 2. verdenskrig. Herefter blev tyske forældre meget tilbageholdende med at navngive deres søn Adolf – noget, der i øvrigt holder ved den dag i dag.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å