Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære ukrainske navne

Ukraine ligger i Østeuropa, og det ukrainske sprog tilhører gruppen af østslaviske sprog, der også omfatter lande som Rusland, Bulgarien og Kasakhstan. I Ukraine vælges et nyfødt barns navn traditionelt inden otte dage efter barnets fødsel, og navnet gives af præsten. Barnets forældre kan foreslå navne, men det er i sidste ende præsten, der bestemmer.

Ukrainere får tre navne. Det midterste navn repræsenterer faderens navn, og det sidste er familienavnet. Det midterste navn ender for drengenes vedkommende altid på "-ovych", mens det for pigernes vedkommende ender på enten "-ivna" eller "-yivna".

Ortodoks kristendom er et vigtigt aspekt af ukrainsk kultur, og er også repræsenteret i de ukrainske navne. Disse navne er af græsk oprindelse og fra Bibelen. Den ortodokse kirkes kalender spiller også en rolle i navnevalget. Kalenderen er også kendt under navnet ”Den byzantinske kalender”, og den omfatter en række helgener, der adskiller sig fra den romerske kalender. Børn kan blive opkaldt efter den helgen, der har navnedag på den pågældende dag, barnet blev født, eller den helgen hvis navnedag de blev født tættest på. Kalenderen har således en omfattende liste over navne med tilknyttede datoer; for eksempel Marcel (1. august), Anatole (3. juli) og Nadia (17. september). Hvis helgennavnet for den pågældende dag er et drengenavn, og barnet er en pige, tilføjer man blot et "-a" i slutningen af navnet.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å