Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære ungarske navne

Som i alle andre kulturer gør ungarske forældre sig mange overvejelser, før de navngiver deres børn. Mange ungarske navne er relateret til landets religion og historie, f.eks. er to af de mest populære ungarske drengenavne Istvan og Imre. Oversat fra ungarsk betyder Istvan Stephen, og Sankt Stephen I var den første konge i Ungarn. Sankt Imre, der kan oversættes Emeric, var til gengæld Stephens søn.

Det samme gør sig gældende med de ungarske pigenavne. Ezebet, oversat Elizabeth, stammer fra prinsesse Sankt Elizabeth, og Margit eller Margaret, refererer til Sankt Margaret.

Ungarerne benytter sig kun sjældent af mellemnavne eller initialer for mellemnavne, og selv hvis de har et mellemnavn eller et andet navn, vil de ofte vælge det navn, de foretrækker og bruge det. Selvom det ikke er opført i de officielle optegnelser, vil børn desuden få tildelt et særligt dåbsnavn af religiøs betydning.

I Ungarn fejrer man ikke alene folks fødselsdage men også deres navnedage. Alle fornavne får tildelt et eller flere navnedage om året. Navnedagene er baseret på religiøse traditioner, historiske begivenheder eller endda på en kendt navnebror eller –søsters fødselsdag. På populære navnedage er det ikke unormalt at se folk med blomster på gaden eller andre offentlige steder.

Som vi kender det fra Danmark, findes der også i Ungarn en liste over godkendte babynavne. Ønsker man at bruge et navn, der ikke er godkendt, skal der ansøges om lov til dette.

Som en sidste bemærkning til ungarske navne, kan nævnes, at de adskiller sig fra den vestlige kultur ved at være skrevet i omvendt rækkefølge. I Ungarn skriver man således efternavnet først, efterfulgt af fornavnet.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å