Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære vietnamesiske navne

Vietnam er beliggende i det sydøstlige Asien og grænser op til Kina, Cambodja og Thailand. Landet har et indbyggertal på mere end 80 millioner mennesker, hvoraf størstedelen er buddhister. I Vietnam anvendes konfucianismen som ideologi, hvilket bl.a. dikterer, at folk skal leve i harmoni og respekt for hinanden. Familien har stor betydning i Vietnam og i mange vietnamesiske familier bor bedstemødre, onkler, tanter, ægtemænd og hustruer alle i den samme bygning.

Begreber som ære og omdømme er meget vigtige i det vietnamesiske samfund, og det er noget, som vietnamesere værner meget om, da f.eks. ens omdømme kan have stor betydning i både negativ og positiv retning. Man kan bl.a. få et godt omdømme, hvis man er blevet rost for at yde en god service i erhvervslivet, eller omvendt risikere at miste sit omdømme, hvis man har behandlet folk i bysamfundet respektløst.

I Vietnam får babyer tre navne; et familienavn, et mellemnavn og et fornavn, og man refererer først og fremmest til folk ved deres familienavn. Som eksempler på vietnamesiske drengenavne kan nævnes Chim, der betyder ’fugl’', Hung, der betyder 'helt', og Loc, der betyder ’bud’. Af populære vietnamesiske pigenavne finder man til gengæld navne som Nhung, der betyder 'fløjl', Hong, der betyder 'pink', og Bach Yen, der betyder 'hvid'.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å