Få gode tilbud fra vores partnere - klik her
Danmarks største site for gravide
og småbørnsforældre
Debat Fertilitet Gravid Baby Tumling Børn Familie Navne Blogs Opskrifter

Populære walisiske navne

Walisiske navne stammer fra Wales, som er en region i den vestlige del af Storbritannien. Wales har været en del af Storbritannien siden 1282, da Kong Edward I af England erobrede området.

Befolkningstilvæksten i Wales er steget løbende og i dag bor der godt 3 millioner mennesker i Wales. Med landets voksende befolkningstal er også mangfoldigheden vokset, og mange af navnene i Wales har derfor hentet inspiration fra andre lande. En tommelfingerregel siger, at man skal finde et navn, der også anvendtes så langt tilbage som år 1800, hvis man skal finde et ”ægte” walisisk navn.

Tilbage i tiden havde slægten en særlig stor betydning i det walisiske samfund, og de enkelte individer blev identificeret ved hjælp af deres faders navn. Hvis en dreng hed Madog, og havde en far der hed Rhys, ville han således komme til at hedde Madog ap Rhys (svarende til ’Madog, søn af Rhys’). Som en særlig finurlighed kan nævnes, at ’ap’, der betyder søn, ændres til ’ab’, hvis det skal stå foran et navn, der starter med en vokal. Også de walisiske piger refererede til deres fader, og Gwenllian ferch Rhys betyder således Gwenllian, datter af Rhys. Pigerne beholdte i øvrigt deres familieefternavn, selv efter de var blevet gift.

Søg i alle navne

Vis kun:

Avancerede indstillinger Vis
Information
Information
Oprindelse
Skandinaviske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Europæiske Navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Verdens navne ►
Vælg alle | Fjern alle
Luk

På dansk bruges følgende 20 konsonanter:
B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, V, W, X og Z.

Luk

På dansk bruges følgende 9 vokaler:
A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å